أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات،
بالضغط هنا.
كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا
حنة بالكاكاو 2012 ، صناعة حنة بالكاكاو 2013 ، طريقة صناعة حنة بالكاكاو
حنة بالكاكاو 2012 ، صناعة حنة بالكاكاو 2013 ، طريقة صناعة حنة بالكاكاو
حنة بالكاكاو 2012 ، صناعة حنة بالكاكاو 2013 ، طريقة صناعة حنة بالكاكاو
حنة بالكاكاو 2012 ، صناعة حنة بالكاكاو 2013 ، طريقة صناعة حنة بالكاكاو
حنة بالكاكاو 2012 ، صناعة حنة بالكاكاو 2013 ، طريقة صناعة حنة بالكاكاو
حنة بالكاكاو
من المعروف إن الكاكاو والبن أو القهوة من الحاجات المفيدة جداً للشعر وبتمنع تساقطه، ومعظم الدول العربية اتجهت من فترة كبيرة لإنها تدَخّل الشيكولاتة والبن في ماسكات وحمامات كريم للشعر؛ علشان تمنع تساقطه، وكمان أصبح اتجاه عالمي.
المقادير:
3 ملاعق كبيرة حنة حمرا
3 ملاعق كبيرة كاكاو خام
ملعقة ونصف كبيرة خل تفاح أو ليمون
مقدار مية تكفي للعجن
الطريقة:
هنخلط الحنة والكاكاو ونقلبهم مع بعض كويس، وبعدين هنحط الخل ومية تكفّي لعجن الحنة؛ بحيث يكون قوامها لزج؛ يعني مش سميك أوي ولا سائل أوي، ونقلبهم مع بعض على البارد، وبعدين نحطهم على النار.. وبعدين نحط الحنة على النار ونقلبها باستمرار لحد لما نوصل للسُمك اللي إحنا عايزينه لمدة حوالي 4 - 5 دقائق، وبعدين نرفعها.
هنغسل شعرنا طبعاً كويس أوي، وبعدين نبدأ نحط الحنة بداية من الجذور وبعدين على الشعر بالكامل، ونسيبها على الشعر لمدة 3 ساعات على الأقل، وهتدي لون حلو أوي أحمر مائل للون الشيكولاتة.
عايزة أقول لكم: إن الحنة من الحاجات المغذية جداً للشعر، وبتمنع تساقطه وبتعالج القشرة وبتساعد على تطويل الشعر جداً وتنعيمه، وأنا بانصحكم لو عايزين تعالجوا شعركم من أي مشكلة إنكم تعملوا الحنة على شعركم كل أسبوع، وتستمروا عليها لمدة شهرين، وبجد هتلاقوا نتيجة هايلة جداً.