أهلا وسهلا بك إلى منتديات حوامل النسائية.
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، بالضغط هنا. كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط هنا
العودة   منتديات حوامل النسائية > المنتديات العامة > قسم التغذية

قسم التغذية جميع الاطباق الرئيسيه أطباق عربية , صينية , هندية , واطباق غربية وجميع أنواع الشوربة .


 
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع

قديم 09-04-2013, 09:18 AM   المشاركة رقم: 1
المعلومات
الكاتب:
"ام تولين"
اللقب:
VIP
الرتبة:
الصورة الرمزية
 
الصورة الرمزية "ام تولين"

البيانات
التسجيل: Jul 2012
العضوية: 52198
المشاركات: 3,604 [+]
بمعدل : 0.76 يوميا
اخر زياره : [+]
معدل التقييم: 84
نقاط التقييم: 384
"ام تولين" is just really nice"ام تولين" is just really nice"ام تولين" is just really nice"ام تولين" is just really nice
 

الإتصالات
الحالة:
"ام تولين" غير متواجد حالياً
وسائل الإتصال:

المنتدى : قسم التغذية
e34 طريقة اللازانيا بالصور والخططوات~~




أول حاجة الحشو


نصف كيلو لحم مفروم
2 كوب عصير طماطم
باكيت صلصة طماطم (ملعقة كبيرة ونصف)
حبة فلفل أخضر
حبة بصل
حبة جزر
ملح - فلفل - قرفة - حبهان صحيح


اقطع الخضروات (البصل والفلفل قطع صغيرة - الجزر مبشور)




اسخن ملعقة زيت زيتون أو زيت ذرة على النار




وأضع اللحمة عليها




وفوراً اضع القرفة علشان يضيع ريحة زفرة اللحم




وبعد ما يتغير اللون الوردى بتاع اللحمة
أضع الخضار عليها




وأقلب حوالى دقيقتين وبعدها أصب عصير الطماطم




واحط الملح والفلفل الاسود - والحبهان اطحنه طازج واضيفه




وأغطيها حتى تتسبك الطماطم
ولما تتسبك اضيف صلصة الطماطم ونصف كوب ماء




وأول ما تتشرب اللحمة كل الماء اللى فيها
كدة تبقى الحشوة جهزت عندى




نيجى للبشاميل
طريقة مختلفة شوية ودسمة شويتين بس عجبتنى اوى

2 كوب ماء
6 ملعقة كبيرة لبن بودر
حبة جزر صغيرة مبشورة
ثلث كوب دقيق (3 ملاعق كبيرة)
علبة قشطة (ممكن نصف كوب كريمة)
2 ملعقة كبيرة جبن سائل (استخدمت كيرى ومرة استخدمت بريزيدون)
2 ملعقة كبيرة زبدة
مكعب مرقة دجاج
عيدان قرفة - حبهان - فلفل ابيض





فى كوب ماء نضع الجزر المبشور مع القرفة والحبهان
ونغليهم غلوة على النار


وده شكلهم بعد الغلى




نصفيهم وندوب فيهم اللبن البودر




وبعدين نضيف عليهم كوب الماء الثانى ونقلبهم




فى حلة نضع الزبدة مع مكعب المرقة


وبس يدوبوا سوا نضع الدقيق\




ونقلب حتى تروح نكهة الدقيق النئ



وبعدها نضيف اللبن شوية شوية ونقلب بسرعة حتى ما يتكتل


وبعدها نضع الفلفل الابيض وننزل من على النار

ونضع القشطة


والجبن




وبكدة خلص البشاميل





نيجى للازانيا


انا استخدمت النوع ده




بنسلق اللازانيا فى ماء مغلى مع ملح وزيت





وبس 7 دقائق نطلع الشرائح وننزلها فى ماء بارد





ونبدأ فى رص الصينية بتاعتنا


ندهن الصينية الاول بطبقة بشاميل




وبعدها لازانيا




وبعدين بشاميل





وبعدين مفروم





وهكذا لغاية اخر طبقة بتكون بشاميل

وبعدها نجهز (بابريكا - زعتر مجفف - ثوم بودر) << اختيارى\




ونرش على الوجه



شوفوا الطبقات حلوة ازاى يمى يمى


وندخلها فرن ساخن ونفتح الشواية فى الآخر علشان اللون الأحمر الجميل

ولما تطلع نسيبها تهدا شوية مش نقطعها على طول

وبعدها تمتعى بأحلى وأطعم وألذ لازانيا














يمممممممممممممممممممممممممي احححبها كثيرررررررررر





من مواضيع "ام تولين"
0 صووووور صادمة((الله ينصرهم))
0 ******نظفي رحمك عشان تحملي******
0 ابي اراءكم....!!
0 كثرة التفكير قد يودي الى تاخر الحمل والانجاب ويؤجل حلم الامومه الجميل......!
0 ملف الاهتممام بعد الولاده^^
0 <<ماراح انساكم من دعائي>>
0 طريقة اللازانيا بالصور والخططوات~~
0 لزيادة فرص الحمل**
0 أحلى صور لبرج الساعة بمكة الحبيبية@@
0 تجمع البنات اللي يعانون من التهابات؟؟؟؟
0 معلومات تفيدك بشهرك الاخير~~
0 ل"سيدة العمر"
0 ادخلي بتكبيره ""أحيا سنه المصطفى اللهم صل وسلم عليه""
0 عزيزتي في نهاية حملك $
0 ادخلي بقصتك لزرع آآمل الحمل لهم:)
توقيع : "ام تولين"




ألف وميم..حرفان فقط!!
ولكنهم قد يغيران قدر فتاه من اثنى الى: (جنة)

عرض البوم صور "ام تولين"   رد مع اقتباس
 

مواقع النشر (المفضلة)

جديد منتدى قسم التغذية


الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
عجينة اللازانيا ، طريقة عمل عجينة اللازانيا ، كيفية عمل عجينة اللازانيا الشيف جميلة قسم التغذية 0 09-16-2012 03:24 AM
كانيلونى بشرائح اللازانيا ، طريقة عمل كانيلونى بشرائح اللازانيا ، وصفة كانيلونى الشيفة سوسو قسم التغذية 0 08-01-2012 05:32 PM
مكروونة اللازانيا روووووووووعه ملاك في عين زوجها قسم التغذية 8 07-25-2012 09:01 AM
شوربة اللازانيا ، طريقة تجهيز شوربة اللازانيا ، خطوات عمل شوربة اللازانيا الشيفة سوسو قسم التغذية 0 06-27-2012 03:46 AM
طريقة عمل اللازانيا الايطالية ، خطوات عمل اللازانيا الايطالية ، طرق تحضير اللازاني الشيفة سوسو قسم التغذية 0 06-27-2012 12:24 AM


الساعة الآن 06:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 (Unregistered)

Privacy Policy - copyright

لا يتحمّل موقع منتديات حوامل النسائية أيّة مسؤوليّة عن المواد الّتي يتم عرضها أو نشرها في موقعنا، ويتحمل المستخدمون بالتالي كامل المسؤولية عن كتاباتهم وإدراجاتهم التي تخالف القوانين أو تنتهك حقوق الملكيّة أو حقوق الآخرين أو أي طرف آخر .