بيتزا ، طريقة عمل بيتزا ، كيفية عمل بيتزا
بيتزا ، طريقة عمل بيتزا ، كيفية عمل بيتزا
بيتزا ، طريقة عمل بيتزا ، كيفية عمل بيتزا
بيتزا ، طريقة عمل بيتزا ، كيفية عمل بيتزا
المكوّنات و المقادير
- 2 كوب دقيق
- 1 علبة زبادي
- 1 ملعقة سكر
- 1 ملعقة عسل ابيض
- 1 ملعقة صغيره خميره فوريه
- 3 ملعقه زيت
- ماء دافي للعجن
- ذرة ملح
- الصوص:
- 2 ملعقة صلصه
- فص ثوم
- زيت
- ملح
- زعتر
خطوات التحضير - يتم وضع ملعقة السكر والخميره مع ربع كوب من الماء الدافيء. - يوضع الدقيق مع الزبادي والزيت ويضاف اليهم خليط الماء والخميره وتعجن ويضاف ماء عند الحاجه حتي تصبح عجينه لا تلتصق باليد. - تترك لترتاح حوالي ربع ساعه ثم تقسم العجينه الي اثنتين و تفرد كل منهم في صنية بيتزا تكفي لفرد واحد مقاس 22 وتترك لتخمر لمدة ساعه علي الاقل في مكان دافي. الصوص:- يشوح فص الثوم المدقوق في قليل من الزيت ويضاف اليه الصلصه وقليل من الماء مع الملح والفلفل وزعتر (اختياري).- يفرد الصوص علي وجه البيتزا وتضاف نوعية الجبن واللحوم او الفراخ او التونه المحببه مع شرائح من الزيتون والفلفل الاخضر والطماطم.- توضع في منتصف الفرن علي اعلي درجة حراره لمده تتراوح من 20 : 25 دقيقه حسب درجة حرارة الفرن و بألف هنا وشفا