
المقادير:
500 جرام سمك فيليه
125 جرام جمبرى وسط مقشر
125 جرام كاليمارى
45 جرام زبدة
3 ملعقة كبيرة دقيق
3/4 كوب لبن
1/4 كوب مرقة خضار
1/2 كوب كريمة
60 جرام جبنة شيدر مبشورة
ملح
فلفل أسود
4 ثمرة بصل أخضر مفروم
60 جرام زبدة
للأرز :
1 كوب أرز مصرى
1/2 كوب سبانخ مجمدة معصورة
1 بصلة كبيرة مبشورة
1 فص ثوم مفروم
30 جرام زبدة
للوجة :
30 جرام زبدة
½1 كوب بقسماط
2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
طريقة التحضير:
شوحى البصل والثوم المفرومين فى الزيت على النار
أضيفى السبانخ المجمدة والمعصورة وقلبى
أضيفى الأرز
أضيفى الملح والفلفل الأسود والماء
قلبى الدقيق والزبدة – بنفس المقدار – على النار
أضيفى اللبن ومرقة الخضار والكريمة
أضيفى الجبنة الشيدر المبشورة وقلبى
شوحى البصل الأخضر المفروم فى الزيت على النار
أضيفى الجمبرى والكالمارى والملح والفلفل الأسود وقلبى
أضيفى خليط الدقيق والجبنة الشيدر لخليط السى فود
ضعى فى بايركس خليط السبانخ والأرز
ثم ضعى خليط السى فود
حمرى فى الزبدة البقسماط والبقدونس المفروم وضعيها على وجة البايركس
أدخلى الطاجن الفرن حتى تمام النضج وقدميه
بالهنا والشفا